Hahahah jag har inte dålig humor det är alla andra som e konstiga! haha ;)



har slaggat hos meli igår till idag och idag ere VALBORG hos kompisarna! whiiehoo
;)

stallet och hästkalas x)

hellooohelloo<3
ja rubriken säger allt,kom hem från stallet för en halvtimme sen,jag skrittade ut med hanna på JÄTTEmysig tur red länge typ,vi red in i skogen va fuuuult med vitsippor :D:D överallt verkligen!! så vi fotade ganska mycket tyvärr bara med mobilkamera men det funkar det med :D sen när vi kom tbx till stallet så kom nicole (maktmans ägare) han fyller 15 år idag :D:Dbyxmyndig haha x) så vi åt TÅRTA! snickers och maraboue (stavas?) gott gott och maktman fick en tårta med äpplen knäckebröd morötter hästgodis i smak banan och lakrits och sen sin betfor och sen kraft den va typ MEGA stooor!"
men ni får se bilderna sen,när :D
men ska nog göra en nu header nu:P


PONNYAKUTEN IS OVER!

hejhej<3
har precis kollat på sissta :'( avsnittet av ponnyakuten,
tycker det har varit jätte lärorikt och roligt att se,har lärt mej massor,har du lärt dej
något,isf vad? :)
men det kommer ju typ bli konstigt när det inte är samma människor i nästa ponnyakuten
:( det va ju fett saad i slutet,ja men vi får väl se fram i mot nästa ponnyakuten.Men dom avsnitten kommer typ visas jätte sen dom som spelades in i sommaren 2009,visades ju typ 27 januari 2010,fett sent.
jaja harre bra här kommer lite bilder från ja PONNYAKUTEN
(ps.ni som har ett problem med era hästar SÖK IN!)
.....


Eleverna

JULIETTE: Jag själv tyckte att hon var den bästa.Hon sökte ju in till ponnyakuten för att hennes häst som heter Pedro,var rädd för mycket saker från marken och bla,från ryggen,han var rädd för saker som ändrade färg,mm hon löste sitt problem genom att ställa pedro ifrån sakerna han var rädd för,och det slutade riktigt bra.Vilket jag tycker är så sant,om ens häst är rädd för saker så ska man inte rida fram till sakerna,man ska få hästen att ignorera sakerna så tillslut så bryr sej hästen inte om föremålet längre.

JULIA: Julia tycker jag var duktig,jag kan förstå henne efter som hon tyckte att hoppa var läskigt för det är trotts allt den grenen i ridningen man skadar sig mäst i,ja och fälltävlan för då är hindrerna fasta,hon sökte in till Ponnyakuten för hon var rädd från att hoppa hon började från knappt 20 cm (ja typ en bom) till 80,riktigt duktigt av henne tycker jag för hon var ju livrädd.Hennes häst heter Jamba.

WILMA: Med sin ponny Baylie gillade jag också för hon var alltid så lugn med sin häst.Hon söte in med sin häst till Ponnyakuten för att hennes häst som i vanliga fall är en riktigt duktig häst,hade det senaste halv året börjat stanna framför hindrerna och vägrat hoppa,hon fick stor hjälp av hoppryttarna lisen bratt fredriksson och maria gretzer.



ISABELL:
Med ponnyn pongo,jag gillade inte henne så mycket,för att hon inte respekterade att sin häst faktiskt va 16 år gammal och var väldigt rädd för saker i sig,och att hon var väldigt yvig och slarvig med hästen och hästens utrustning,men hon har bättrat sej JÄTTEmycket,isabell tävla i en gren som heter gymkana som dom mästa kallar hurryskurry,man tävlar i lag och induviduelt(stavas?),hon sökte in till Ponnyakuten för att hennes hästa var väldigt väldigt rädd för redskap i gymkana,bla,tunnor lådor mm.hon har löst sitt problem hyfsat bra tycker jag genom att,inte vara så yvig och hastig runt hästen.

JAKOB: Med ponnyn destiny,tycker jag hade den finaste hästen,han sökte in till ponnyakuten för att hans häst var rädd för människor bla,stora män med keppsar och solglasögon,men jakob behövde också hitta balansen och gurnderna i ridningen,pga en väldigt dålig balands över hindrena och ostadig hand,han ar blivit mycket mycket bättre,han är en liten tävlingsryttare som kommer komma långt.

OLIVIA: Med ponnyn Picatcho,väldigt söt häst,olivi har väldigt mycket energi kanske lite för mycket ibland som kommer fram när hon arbetar med hästen,hon sökte in till ponnyakuten för att picce var ouppfostrad,han vände baken till i boxen och i hagen,han va en ponny som inte gillade att folk rörde han förmycket,men det löste dom fint genom att få han att alltid kolla innåt mot olivia och alltid fokusera på henne,ursäkta mig men jag tryckte hon hade den fulaste handen när hon red,såg inte så fint ut men hon har bättrat sig.

DANIEL: hade en ungponny vid namn Lovley,jakob sökte in till ponnyakuten för att hästen var ouppfostrad men dom har bara gjort framsteg och det visade sig att jakob var för yvig i händerna i ridningen,det ser hyfsat bättre ut nu.
Foto: Pixation

JOSEPHINE: Med ridskole hästen hugo,jag gillade jossaan för hon hade mycket rädd i det hon sa enligt mig,hon sökte in till ponnyakuten med hästen Hugo boss,för han var transport rädd,dom fick hyra en lastbil varge gång dom skulle någon stanns,hästen har blivit mycket bättre,dom har övat mycket från barken inte bara transporten bla när hon ska leda han att han bara inte springer på henne,och att han alltid är ställd mot henne och konsentrera på jossan.han är riktigt duktig.Hästen på bilden är inte hugo utan tobbes shettis.
Foto: Pixation


TRÄNARE:

TOBBE LARSSON:
Tobbe Larsson är hästartist och tränare. Det är han som bär huvudansvaret för deltagarnas träning under Ponnyakutens lägervecka, som äger rum på hans stora hästgård utanför Sjörup i Skåne.
"Vi använder oss av frihetsträning under ridlägret.
Frihetsdressyr är kontakt, kommunikation och ömsesidig respekt mellan häst och människa. Det är inte alltid ponnyerna som är problemet. Utan ungdomarna måste lära sig att tro på sig själva, få kunskap samt att våga gå andra vägar för att nå framgång", säger Tobbe Larsson.
Tobbe Larsson

MALIN OLSSON:

Du har säkert sett henne som programledare för en rad andra program på SVT, men aldrig tidigare i ett hästprogram. 
"Under två kanonfina sommarveckor fick jag se våra åtta fantastiska elever kämpa med sina hästar. När det blev lite för jobbigt hoppade jag in för att trösta och när det var glädje över lyckade resultat var jag där och peppade ännu mer! Jag är så imponerad över vad deltagarna lyckades åstadkomma på så kort tid, tillsammans med sina älskade hästar.
De har verkligen visat att allt går att lösa med vilja, tålamod och några tårar. Men framförallt med fint samarbete", säger hon om äventyren på gården.



Picce och bianka!

hejhej<3
sorry för dålig uppdatering
så här får ni lite bilder från gårdagens bilder..

erika och bianka

Jag och picce båda hästarna va sjukt pigga.

Picatcho<3

NÄÄÄR bild på bianka.

han va väldigt pigg idag(igår) <3

jag och picce,lite pokerfejs jag har asså

han lever för att springa.

erika och bianka.

igen.

igen.

igen igen igen igen,hahah x)

igen.

igen



jag goes fjortis

hejehej JAG FYLLER ÅR IDAG ETT GRATTIS KANKSE??=)
jag fick en 23 tums plattskärm:D
och fick en trådlös datamus som e ROSA :D
och smucken och en tröja och en megabegastor tekopp :D:D:D

tbx från stallet

hejhej<3
allt står för rubriken,har precis kommit hem från stallet(hemma asså,hos picce)
åkte till stallet direkt efter skolan,
red ut med magda på jasmina.
ska äta snart orkar inte skriva mer
puss och kram svennebannan! ;)<3

ni måste bara se dennna bild någon som kanske kan
se vem det är utan allt det dära sminket,
ja såhär ser hon ut EGENTLIGEN.


stalldag!

hejhej<3
har precis kommit hem från stallet,har varit där i 4 och en halv timme;O
jajaj,blev lite rädd idag skulle hämta gubben och då så hade han ett Jättestort
sår under huvudet,det var ingen päls där och man såg typ nästan benet :'(
blev lite rädd,så ringde monica(stallägaren) och hon kom efter vi hade ridit så jag red bobby
och erika winnie de pooh hahah,vi red kulanvägen.gick jättebra bara att han är lite tittig,
men det är okej för han e så pass ung typ 5-6 år.men det gick bra och duktig som jag va hade vi med oss kameran och fotade lite,lite bilder på den andra shettisen LOENORA äntligen kom jag ihåg det.
MEN NU MÅÅÅÅSTE ALLA KOMMENTERA ANNARS ORKAR JAG INTE BLOGGA.ÄVEN FAST JAG VET ATT JAG
HAAR RUNT 21 LÄSARE OM DAGEN SÅ VILL JAG HA KOMMENTARER!!!!!.

LEOPOLD

LEOPOLD.

LEOPOLD.DEN SOM INTE TYCKER ATT DEN HÄRA LILLA E SÖT,BEHÖVER
VÅRD,MAN FALLER FÖR HAN DIREKT.

LILLEMAN LEO,SOM JAG KALLAR HONOM.

HEJ MITT NAMN É SÖT.

HOPP.ERIKA OCH RUSSIN.

NAAAW. ERIKA OCH RUSSINBOY?

HAHAH.KORVEN HOPPAR

GULLIS.

FINNS DET MINDRE OCH SÖTARE...NEJ!

LILLEMAN ERIKA OCH RUSSIN.

IGEN.

LILLEMAN,JAG,RUSSIN.

JAG OC RUSSIN.

IGEN

JAG RUSSIN,OCH MORMOR.

JAG KOLLAR NÄR ERIKA SPRINGER MED LILLEMAN.

ERIKA OCH LEO.

HAN GILLAR ATT PUSSA PÅ FOLK.

SOMSAGT HAN ÄR EN RIKTIG TEDDYBJÖRN.

ERIKA OCH LOEPOLD.

ÄVEN FAST JAG E LITEN KAN JAG GÅ I FORM X)AHAH VET INTE
VAD HAN GÖR DÄR FAKTISKT.MEN HAN E FAKTISKT INRIDEN,
KONSTIGT NOG?

FULL FART.

SÖÖTASTE RUSSINBOY.

IGEN.

AGAIN.

HAHAH HAN HAR ETT LÖV I MUNNEN.

GULLEPLUTTEN.

JAG OCH RUSSI.

RUSSIN.

BOBBA.

BOBBY IGEN.

winnie da pooh.

DENNA LILLA SAK ÄR LOENORA GULLIG VA?

IGEN.

ENNUENGÅNG.


Det va alla bilderna,blir nog mer imorgon komihåg kommentera nu! ;)
harre bra :D<33








Hunting money stulen häst! LÄS LÄS LÄS

måste måste bara skriva...om gubben (min häst nu)
ni kanske har hört att min älskling är DYR! så han blev stulen det va typ
försäkringsbedrägeri. :'(


Det kom som en chock!

Nu är travaren Hunting Money tillbaka i hagen hos bästa kompisen Santos. Här på Lunds gård kallas han för Gubben. Men det var snarare som Gubben i lådan han i november 2006 dök upp i spalterna, tolv år efter att ha blivit anmäld stulen från en gård utanför Eskilstuna.

Tjuvar hade varit i farten kring sörmländska Ärla på våren 1994, fem får hade nyligen försvunnit från en hage i närheten. Ändå kom stölden av den då 6-åriga valacken som en chock, berättar Inger Eckhardt.

–Det var en vansinnigt mysig häst som gärna lät ungarna rida. Inte minst för barnen var det något oerhört att någon tagit honom. Vi var så upprörda att vi gick ut i pressen och satte upp lappar över hela Sörmland, säger Inger Eckhardt.

Med stjärnhästarna Pershing som far och King Bunter som morfar flyter det franskt blod i ådrorna på Hunting Money. Men trots kända tränare som Kjell Wallin och Roger L Johansson blev det bara sju starter med en andraplats som bästa resultat. Den kraftiga kroppsbyggnaden var kanske inte idealisk för en travare.

–Det var väl ingen blivande vinnare av gulddivision, men han var i bra form och kunde lätt klara av att försörja sig som tävlingshäst, säger Inger Eckhardt.

Familjens efterforskningar gav inget resultat och tystnaden lade sig, i över tolv år. Ända till den 27 november förra året.

Då rapporterade Eskilstuna-Kuriren att Hunting Money påträffats i ett stall på Gotland. Frysmärkningen på halsen gav otvetydiga besked.

–Det var en chock att få veta att han levde. Vi trodde väl att han hade hamnat i någon frysbox. Det här är en fruktansvärt tråkig historia, säger Inger Eckhardt.

Enligt en första anmälan var hästen vid mycket dålig hälsa. Men det dementeras av Cina Seidefors vid försäkringsbolaget Agria som blev ägare till hästen eftersom försäkringen hade betalats ut.

–Anledningen till att vi givit hästen till de nuvarande ägarna är att vi vill ge Hunting Money ett fortsatt bra liv. Efter att ha talat med veteri­närer och miljöinspektörer så känns detta som ett självklart alternativ, säger Cina Seidefors.

För mottagarna av gåvobrevet, Siv Örnevik och Lars Nordström, som driver lantgården i Tingstäde på Gotland, var beskedet en lättnad.

Den dagen då Siv hade hört nyheten om att Gubben var stulen på bilradion höll hon på att köra av vägen.

Enligt Siv Örnevik fick familjen 1994 en förfrågan via en god vän om de ville ha en skadad travhäst på grönbete över sommaren.

–Vi tyckte att det kunde vara trevligt med en häst i hagen. På hösten stötte vi på och undrade om de ville ha tillbaka hästen, men fick svaret att han kunde vara kvar. Vi trodde bara att ägaren inte ville kosta på slakt eftersom Gubben hade en skada i bakbenet, säger Siv Örnevik.

Hon berättar att de aldrig varit i direktkontakt med ägaren utan att allt skett via vännen.

–Vore vi så tokiga att vi stal en häst på fastlandet och sedan lät den gå här helt fritt i tolv år, så är det inte på häktet vi borde låsas in utan någon annanstans, säger Lars Nordström.

Hästen fick namnet Lilla gubben, eller bara Gubben.

–Barnbarnen var små när han kom hit och döpte honom efter Pippi Långstrumps häst, säger Siv Örnevik.

Sannolikt blir aldrig turerna som förde Hunting Money till Gotland klarlagda. Olika inblandade har olika teorier.

–För oss är fallet avslutat. Vi kan inte se att det funnits något brott och vi har avskrivit alla misstankar, säger Ingela von Corswant vid Gotlandspolisen.

Siv Örnevik erkänner att hon varit oroad.

–Plötsligt var det vi som måste bevisa att vi var oskyldiga. Jag är otroligt tacksam över att både polisen och försäkringsbolaget har trott på oss.


J**** idioter som gör sånt för pengar! LÄS LÄS LÄS,
 man blir nästan tårögd okey ni som inte känner han blir väl inte det.
men Gubben han betyder allt för mej,dit jag går går han,dit jag springer springer han.När jag stannar stannar han
han litar på mej till 110% och jag litar på honom så det finns inte.

(han har fått bli flyttad och illa behandlad sen han var 6 år,ne e han 20
men nu har han det bäst)

Jag älskar dej enormt gubben.Det kommer aldrig hända dej igen
älskling...det lovar jag.

Gotland! :D

hejhej<3
idag väckte mormor oss klockan
halv 9 då gick vi upp och åt frukost sen fixade vi oss och åkte till

stallet :D:D vet ni vet ni jag har fått en lite mini shettis typ 70 cm
seriöst har inte sett en mindre häst,den e typ mega käär i mej den typ brottade ner mej med pussar awww
jätte söt och dom har flyttat runt hästarne för det var typ översvämning,så alla shettisar stod i min hage och smulan och gubben hade fått en ny liten breve erikas :D:D
och den minsta mini shettisen heter Loepold(loe)
sen en brun som erika "Fick" den hette russin
sen fanns det en till jag fick som jag inte kommer ihåg va
den heter jätte söt btw!:D typ lite isabellfärgade med jlus man men lite blandat med
fux och den va hel sysster till leo,fast den va ingen mini shettis,så nu kommer lite bilder...

Och nu har vi precis ätit lunch:D
sen ska vi till stallet ikväll:D:D
harre bra....

juste tränset på Gubben( hunted money) va JÄÄTTEFINT!

båten igår..

båten...

Gubben...suddig bild ursäkt men det va inne i stallet

MINISHETTISEN Leo<333

nu ser ni skillnade,den bruna till höger (russin) han är en normal stor
shettis, haha lillaman Leo.

erika och Gubben.i sitt nya fina träns :D

jag och gubben,ställer in nys tränset.

jag och gubben.

jag och gubben,han snubblade precis.

här går det undan.<3

jag och älskling.

erika och bobby.

erika och bobban igen.

sööööta bobby<3

lilleman leo pussade mej så mycket så att jag ramlade,
hej lyckad. hah x)<3

igga mej.

hahahah pluttisen.

igga mej,KOLLA PÅ SÖTA LOEPOLD!<333

denna bild framhäver leos mage nej nej han e inte tjock
han e lite lätt mullig.<3erika bygger hinder till korvarna
medans jag håller i russin och loe!<3


det blev inga bilder på älsklingen Sigge<3 men det blir ikväll om det inte är mörkt
för sen ska vi gå ut med shettisarna eller rida vi vet inte riktigt.<3

hejhej!

hellohello<3
jag hinner inte skriva så mycket,har precis packat klart allt för gotland imorgon,
en väska med bara hääst saker :S hehe<3 och en väska med kläder,har typ med mej halva rummet
men ska byta buren på min gerbil nu,och sen kolla på edt 12(tror jag det är) efterlängtade avsnittet
av ponny akuten,
gillar ni ponny akuten,isånnafall vem e bäst
tycker ni???
jag tycker själv juliette är duktig sen wilma
är helt okej! :D:D harre bra nästa gång jag bloggar e jag på
gotland om jag inte bloggar kort innan vi åker tidigt tidigt på morgonen!

BYE BYE

NY DESIGN!


hello<3
nu har jag suttit i min syrras rum och fixat en design i photoshop
känns som det har tagit evigheter,för jag gjorde en innan och den blev jag
inte nöjd med måttet på,men nu e den väl helt okej
vad tycker ni?.................
jag e skiit trött har sprungit omkring hela dagen så har därför inte kollat
på mobilen eller jag har inte haft tid,imorgon så kommer mamma och hämtar mej
och erika(m in sysster) vi ska hem till mamma för att vi ska ju till gotland imrogon:D:D
så vi behöver lite saker där oxåå!
men ska uppdatera imorgon!

i hate Winter but i löööv tha VÅÅÅÅÅR!


hejhej<3
snygg engelska man har asså,men men imorse
trodde jag att jag skulle åka iväg men det ble inte så,och meli kom
över to me vi hoppade stuttsis matta:D:D känns som det var år och dar sen.
Och det va fett varmt så vi gick ner till coooopi doooop.
och köpte piggelin,för vi ville bli pigga! hahah XD sen gick cycklade vi iväg till
Bubbel parken,och hade picknik.sen gick vi och hämtade JUggggge PUgggge.
hej jag överdriver piver! btw här kommer lite bilder............







hej cp (a) haha x)<3



meli äter harbajs nej skojja fishishpinichis

meli petar en morot i näääsan!

jag fick för mej att gunga men det slutade.....


såhääär,hahah x) jag är lyckad.


halloj! :D

hejhej<3
sorry för dålig uppdate,men på MÅNDAG drar jag till gotland kommer sakna alla bästavännerna
,men det blir bra för jag kommer uppdatera fett mkt kameran ska med och typ hela mitt rum!!!
känns det som iaf ska bli fett KUUUUL har saknat mina bebisar fett muchoooo!
asså men jag lägger in bilder och uppdaterar mer när jag är på gotland på ETT villkår ni måste
måste måste kommentera kommentera kommentera!!!!!!!!!!! annars pallar jag inte för jag har så mycket att göra där nere för......
kl.09.00-går upp,äter frukost och fixar mej.
kl.09.30-åker till stallet,fixar hästarna.(beror på hur smuttsiga hästarna ibland tar det längre tid.
kl.10.15 (ca) så rider jag träningspass på volten/lilla ängen.
kl.12.00-hem från stallet.äter lunch hemma.
kl.17.00.-tillbaka till stallet,rider ut och busar i skogen.
kl.19.30.-hem från stallet efter allt skötande.
kl.20.00-äter middag typ.
kl.21.00-SOVA -.-zzz(måste sova mega tidigt annars e jag död dagen efter)

så får försöka klämma in bloggandet någon stanns där imellan hahah ser hur det går...
men är det ENS någon som vill och kommer läsa det?! för annars pallar jag inte.
men dom som kommer göra det KOmmentera om du vill eller inte kommer följa det?!!!!
ha det awsome nästan lika bra som jag kommer ha det.....NEJ det går fan inte!
KOMMER HA DET BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST!